Presentació

El Canicross i la Cursa de muntanya de l'Eramprunyà estan organitzats per la Unió Muntanyenca Eramprunyà (UME).

La Unió Muntanyenca Eramprunyà (UME), amb seu social a Gavà, és un grup de muntanya amb 50 anys d’història, fundat l’any 1963. Els valors de la nostra entitat es basen en la promoció de l’activitat de muntanya com a font de coneixement i estima de l’entorn del nostre país. Això ens fa vetllar per la recuperació, manteniment i divulgació del nostre patrimoni, especialment el de Gavà, per la difusió del coneixement de la natura i la seva conservació. Un altre dels objectius, pel quals ha treballat la nostra entitat, és la de vetllar i promoure la cultura, les tradicions i llengua del nostre país.


L’entitat té a l’entorn dels 700 socis, sent possiblement l’associació de muntanya amb més socis de Gavà i de les que més de la comarca del Baix Llobregat. La gran diversitat dels seus membres i de les formes d’estimar la muntanya fa que existeixi un nombre significatiu de seccions: secció d’escalada i alta muntanya, secció d’espeleologia, secció de barrancs, secció d’excursionisme secció de cultura, secció d’arxiu i secció infantil i juvenil, bicicleta de muntanya, entre d’altres.


Com a entitat activa, durant l’any organitzem més de 100 activitats, la gran majoria obertes a tothom i amb la complicitat i participació d’altres entitats i amb el suport de les administracions. 


La gran capacitat organitzativa de la UME ens permet organitzar diferents proves dins els calendaris federatius: la Marxa del Garraf que enguany arriba la 19a edició dins la Copa Catalana de Caminades de Resistència; Raquetes a Guils de Cerdanya dins el Circuit Català de Raquetes de Neu; el Canicròs Eramprunyà, dins els III Premis de Canicròs de la FEEC i Lliga Catalana de Canicròs de la FCEH i la Cursa de muntanya de l’Eramprunyà, enguany candidata a formar part del Circuit Català de Curses.


La primera edició del Canicròs i la Cursa de muntanya de l'Eramprunyà va tenir lloc el 27 de gener de 2013 i ara estem preparats per fer la segona amb l’objectiu de promoure aquesta activitat amb seny i lluny de l’afany de ser quants més millor. Valorem més la qualitat que la quantitat, per aquesta raó el nombre d’inscripcions és molt limitat i sense pensar d’augmentar el nombre de participants en properes edicions.

Cursa de muntanya de l'Eramprunyà

Amb 23 km de recorregut  i un desnivell de 1200m +, es desenvolupa dins el Parc Natural de Garraf, entre els municpis de Gavà i Begues. El recorregut molt tecnic permet gaudir d'unes vistes espectaculars de tot el Delta del Llobregat i part del Massís del Garraf.

Canicross de l'EramprunyàEl Canicross de l'Eramprunyà està organitzat per la Unió Muntanyenca Eramprunya (UME) i AEM. El Canicross es una disciplina esportiva que consisteix en correr lligat a un gos. El gos utilitza un arnes de tir i ajuda al corredor estirant d'ell mitjançant una linea de tir amortiguada que els uneix. Es desenvolupa principalment per circuits de terra o muntanya, per això el nom de cani-cross. Està indicat per els aficionat a la natura i als animals. Fer activitat fisica gaudint de la companyia del nostre millor amic, descobrint una afició en comú amb ell, correr...i correr!!!
Tot tipus de gos pot participar-hi sempre que tingui mes d'un any d'edad, tingui la documentació en regla (xip i vacunes) i un estat físic que li permeti realitzar la cursa sense problemes. Només necessitarà un arnés de tir per tal de no lesionar-se. 

Enguany el circuit consta de 7,2km i 266m de desnivell acumulat aproximadament, es desenvolupa per pistes i corriols de la zona forestal de Gavà i pretèn donar a conèixer un paratge proper a la ciutat que sovint es del tot desconegut.

Esperem que un animeu a participar-hi i gaudiu del recorregut tant com nosaltres.